Agenda

Voorlichtingsavonden bevalling en borstvoeding

Wij geven op locatie zowel een voorlichtingsavond over de bevalling als een avond over borstvoeding . Alle ins en outs worden meegeven die je goed kunt gebruiken bij de bevalling of het geven van de borstvoeding.
Je bent van harte welkom! Zwangeren en hun partners die rond de 30 weken zwanger zijn kunnen zich hiervoor aanmelden bij de assistente.

De avond vindt plaats in de wachtkamer van Gezondheidscentrum Levinas op het Noordeinde. Welkom!

Helaas kunnen de voorlichtingsavonden op de praktijk niet doorgaan ivm het corona virus, we gaan beide voorlichtingsavonden digitaal aanbieden.
Je kan onze assistente bellen voor het aanmelden voor zowel de digitale voorlichtingsavond bevalling als borstvoeding, je ontvangt dan een link.
De online cursus borstvoeding is ook beschikbaar op de site van onze lactatiekundige. (praktijkjessie.nl, kosten 25,- euro)
 

Data voorlichting bevalling Data voorlichting borstvoeding
19:30 - 21:00 19:30 - 21:30
21 september online  31 augustus online 
19 oktober online  28 september online 
16 november online  28 oktober online 
14 december online  23 november online     
   

ZwangerFit en MamaFit in Levinas gezondheidscentrum

Wil je op een verantwoorde manier actief blijven tijdens je zwangerschap of na je bevalling?
In de actieve lessen wordt aandacht besteed aan kracht, goede houding, uithoudingsvermogen, ontspanning met speciale aandacht voor de bekkenbodem en de bekkenregio. 
Vanaf 16 weken zwangerschap en 6 weken na de bevalling ben je van harte welkom. 
Plezier in bewegen staat voorop!
Elke woensdag 19:30-20:00 coaching voor moeders 20:00-21:00 actieve les 21:00-21:30 coaching voor zwangeren. 
Informatie of aanmelden via info@fysiorc.nl of 010-4114224. 
Flyer ZwangerFit en MamaFit 
 

CORONA - UPDATE augustus 2020

Beste cliënten,

De laatste weken lopen de aantallen met besmettingen met Covid19 weer op. Rotterdam, en ons praktijkgebied laat hierin ten opzichte van landelijke cijfers een sterkere toename zien. Om jullie en onze veiligheid te bewaken hebben we in de praktijk daarom besloten een aantal maatregelen te nemen welke we je via deze mail willen laten weten:

Voor het spreekuur
- Intake afspraken gaan we vanaf nu in overleg weer telefonisch doen. Heb je al een intake afspraak gepland staan gaat deze door zoals afgesproken.
- Bij de echo’s en de afspraak waarin we je/jullie bevalplan bespreken is partner welkom.
- Kom alleen naar je afspraak, als het voor jullie heel belangrijk is samen te komen overleg dan even telefonisch of dit akkoord is.
- Kinderen zijn helaas niet welkom op het spreekuur.
- Tijdens het spreekuur zal de verloskundige een mondkapje dragen.
- Op de hoofdlocatie Gezondheidscentrum Levinas is de achteruitgang weer te gebruiken bij het verlaten van het centrum.

Informatieavonden

Deze blijven nog even online, aanmelden kan via de assistentes.

Zwangerfit

Deze avonden zijn weer gestart, wekelijks op woensdagavond, op locatie Noordeinde 97f. Aanmelden via Fysiotherapie Rotterdam Centrum zie www.fysiorc.nl Hierbij worden ook richtlijnen van RIVM aangehouden.

Voor de bevalling
- Tijdens de huisbezoeken en bevalling zal de verloskundige op bepaalde momenten een mondkapje dragen.
- Badbevallingen zijn vooralsnog alleen mogelijk als je thuis bevalt.
- Bij de bevalling is het vooralsnog alleen toegestaan dat je partner meekomt. Versoepelingen hierin wisselen per ziekenhuis, vraag er naar ten tijde van je bevalling.

Voor de kraamtijd
- Tijdens de kraamweek komen we langs op de dag na de bevalling/na thuiskomst en de dag van de hielprik. Indien een huisbezoek niet noodzakelijk is zullen de verdere controles telefonisch plaatsvinden.
- De verloskundige zal een mondkapje dragen tijdens de bezoeken.
- Advies blijft beperk bezoek en houdt hierbij de 1,5m afstand aan.

Bij klachten passend bij Covid 19 geldt nog steeds niet komen maar telefonisch contact opnemen!

Terug van vakantie uit code Oranje gebied? Neem dan telefonisch contact op om je controle zo mogelijk uit te stellen.

(Covid19 nieuwsbrief augustus 2020)

Anticonceptie

Onze praktijk is gestart met een spreekuur voor anticonceptie, het voorschrijven van de pil en het plaatsen van een spiraaltje en implanon (hormoonstaafje).
Het is een mooie aanvulling op ons vak. Alle informatie kan je vinden op www.anticonceptie.nl. Welke anticonceptie het beste bij je past is afhankelijk van verschillende factoren. Lees de site goed door en bespreek je vragen en wensen met je verloskundige.

Voor het maken van een afspraak of het ontvangen van meer informatie kan je bellen met een van onze assistentes, de verloskundige zal je terugbellen. Wij zullen het recept voorschrijven en naar de apotheek sturen. Je ontvangt een email van anticonceptieportaal.nl met een betalingslink. Na betaling zal de spiraal/implanon naar onze praktijk worden gestuurd. De factuur ontvang je per mail en kan je indienen bij je zorgverzekeraar (check of de kosten worden vergoed door de verzekering). 

We zien je graag op de praktijk, welkom!

Centering Pregnancy; nieuw binnen onze praktijk!

Binnen onze praktijk bieden we Centering Pregnancy aan!
In deze vorm van zorg word je begeleid door vaste verloskundigen en ontmoet je zwangeren die ongeveer even ver zwanger zijn.
Tijdens de bijeenkomsten komen onderwerpen aan bod die belangrijk zijn tijdens de zwangerschap, de voorbereiding op je bevalling en de kraamtijd.

Voordelen van Centering;
- Actieve rol in je eigen controles
- Meer tijd om dieper op onderwerpen in te gaan
- Veel aandacht voor wat je zelf kunt doen voor een gezonde zwangerschap en bevalling
- Van elkaar leren en ervaringen delen

Praktisch;
- Vaste verloskundigen
- Groep van 8-10 zwangeren
- Data bijeenkomsten liggen vooraf vast
- Bijeenkomst duurt 2uur, 9x in zws en 1x na kraamtijd
- Vanaf 36weken weer individuele controles

Kijk voor meer informatie naar samenweetjemeer.nl!

'Hartjesspreekuur' op locatie Noordeinde

NIEUW
Iedere dinsdag, woensdag en donderdag van 15:45u tot 16:15u ‘hartjesspreekuur’ op locatie Noordeinde. Je kunt vanaf 12 weken zwangerschap langskomen  om naar het hartje van je kind te luisteren. Maak je je zorgen en wil je om die reden langskomen, maak dan een afspraak via het reguliere nummer 0104141351 of bij spoed op 0653926880.

Register here!

Schrijf je hier in!

De volgende werkdag neemt de assistente contact met je op voor het maken van een afspraak. Zij zal hierbij naar je BSN en de eerste dag van je laatste menstruatie vragen. Geef hieronder aan welk dagdeel je teruggebeld wil worden.

Mocht je eerder vragen hebben, kun je ons altijd bellen. Bij spoed (24/7) 06-53926880 en zonder spoed (tijdens kantoortijden) op 010-4141351

Thema avonden

Data 
 

Online je eigen dossier!

Onlangs zijn wij gestart met het online inzien van je eigen dossier. Je kan je dossier inzien op elk moment van de dag, maar daarbij ontvang je ook een afspraak herinnering per mail en heb je toegang tot alle voor jou belangrijke informatie tijdens je zwangerschap. 
Inmiddels heb je een mail ontvangen van ZwangerenPortaal. Via deze mail maak je een account aan, waarna je je dossier kunt inzien. Mocht je deze mail niet hebben gehad, en je zou graag een account aan willen maken, laat het onze assistente weten, dan versturen wij de uitnodiging. 
Alvast veel plezier met het gebruik van ZwangerenPortaal

EN